Tervehdykset

Kuopion kaupunginjohtajan Jarmo Pirhosen tervehdys.

Tervetuloa tapahtumien Kuopioon

Kuopiolla on ilo olla toista kertaa kansainvälisten Karavaanipäivien isäntäkaupunkina vuonna 2021. Tervetuloa Kuopion Rauhalahteen, suosittuun loma- ja viihdekeskukseen luonnonkauniin Kallaveden rannalla.

Karavaanipäivät kulkevat Kuopioon juuri oikeaan aikaan, sillä kaupunki ottaa merkittäviä askeleita matkallaan Suomen nopeimmin kasvavaksi matkailukaupungiksi. Maamerkkimme Puijo ja sen metsät ovat kuopiolaisille sydämen asia ja yksi merkittävä osa Suomen kansallismaisemaa. Nyt Puijosta tehdään aktiivisten ihmisten vapaa-ajan viettopaikka, joka kuopiolaisten lisäksi inspiroi myös matkailijoita. Maisema Puijon tornista järvineen ja metsineen avaa huikaisevan näkymän. Shanghailaisen kollegan sanoin: meillä on puisto, johon olemme rakentaneet kaupungin. Kaupungin, jossa asuu lähes 120 000 asukasta.

Lomakeskus Tahkon monipuolisista aktiviteeteista löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Tahkon rinnealueen huipulta aukeaa mahtavat maisemat yli satasaarisen Syvärinjärven, joita pääsee katsomaan joko kätevästi maisemahissillä tai juoksemalla ylös Suomen pisimmät portaat. Tahkorinteen alueella sijaitsee frisbeegolfin ystävien iloksi 18-väyläinen AA1-luokan rata. Tahkon golfkentät ovat maankuuluja kauneudestaan ja pelaajaystävällisyydestään.

Historiasta kiinnostuneiden kannattaa piipahtaa Kuopion Karttulassa, jossa sijaitsee Riuttalan Talonpoikaismuseo. Tilan historia ulottuu aina vuoteen 1657 saakka, jolloin tilasta löytyy merkintä Pietari Brahen hallitsemien läänialueiden kartasta. Vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyn Suomen osastolla Riuttala oli esillä esimerkkinä suomalaisesta maaseudusta ja elämänmuodosta.

Rauhalahti sijaitsee sopivasti puolessa matkassa kaupungin keskustan ja Matkuksen ostoskeskuksen välissä, joten matkailijan on helppo pistäytyä nauttimassa molempien ostosmahdollisuuksista ja monipuolisesta ravintolatarjonnasta.

Saunojen ystävillä on Kuopiossa kuumat oltavat, sillä tänä kesänä kaupunkiimme avattiin korkealuokkainen julkinen sauna. Lisäksi Rauhalahdesta löytyy maailman suurimmaksi kehuttu savusauna. Löylyjen jälkeen on mukava vilvoitella sisävesiristeilyllä – samalla näkee miltä Kuopio näyttää Kallavedeltä päin katsottuna.

Kuopiossa on laaja tarjonta erilaisia tapahtumia, joista jokainen löytää jotakin kiinnostavaa. Karavaanipäiviin on Kuopiossa helppo yhdistää muitakin paikallisia tapahtumia. 

Lämpimästi tervetuloa, nähdään Kuopiossa!

Jarmo Pirhonen

Kuopion kaupunginjohtaja